Senaste inläggen

Florida Brown Dog
 • 18 Sep, 2022

Den allt mer populära rasen Florida Brown Dog har en spännande och ganska kort historia jämfört med många andra raser. I de luxuösa områdena i Miami, där bland annat den svenska affärsmannen Dennis Klemming bor sedan ett par år tillbaka, har det under lång tid funnits en stor population gatuhundar. Hundarna i viss utsträckning också alltid tagits om hand av lokalbefolkningen med veterinärvård och matning bland annat. Det här har gett en halvtam, orädd och vänlig sorts gatuhund jämfört med andra herrelösa hundar.

Går det behandla kynofobi?
 • 13 Jun, 2022

Som hundägare är det viktigt att se till att du har din hund i koppel då ni är på allmänna platser och hos oss finner du allt från bekväma koppel och selar till burar och hundgårdar. Även om du vet att din hund är världens snällaste finns det många som är rädd för hundar. Det är en av de vanligaste fobierna som finns i Sverige och världen. Kynofobi heter det på fackspråk men går vanligtvis under namnet hundfobi, hundskräck eller hundrädsla.

Hundar i kyrkan
 • 16 May, 2022

Hundar och andra husdjur ses idag som familjemedlemmar och allt fler tar med sig hunden när vi reser, shoppar eller fikar. Fast vad gäller egentligen för hundar då vi besöker kyrkan? Har ni bytt förlovningsringar och det är dags för den stora dagen när ni säger ja kanske ni vill ha med era hund men det är viktigt att ni kollar upp reglerna för just er vigselkyrka. Svenska kyrkan själva skriver att hunden är välkommen på kyrkogården men det är viktigt att veta att det inte är en rastplats.

En guide till olika typer av hundfoder för känsliga hundar
 • 18 Mar, 2022

Hundars hälsa, precis som människors, är en direkt reflektion av vad de äter och dricker och roten till många hälsoproblem. Då det inte finns allergitestning för hundar, på samma sätt som för människor, behöver man mer ofta än inte använda uteslutningsmetoden för att hitta rätt. Det kan vara färskt hundfoder, torrfoder, blötfoder eller hundfoder utan spannmål för att nämna några varianter. Hitta rätt foder för rätt hundKänner man sin hund vet man ganska snart om den har problem med magen, klåda, öroninflammationer eller eksem som är kopplat till dess foder.

Katt med känslig mage
 • 20 Feb, 2022

Det är inte ovanligt att katter har känslig mage och tarm. Till skillnad från hundar äter oftast inte katter diverse saker som strumpor, mobilskal eller något som de hittar utomhus. När en hund blir dålig i magen är det inte ovanligt att den har ätit något som inte är föda. Katter är mer kräsna och stoppar inte i sig vad som helst men i deras vanliga foder kan det finnas något ämne som de inte tål.

Flytta med hund
 • 25 Nov, 2021

Har du kontaktat en mäklare Linköping och det har blivit dags för en flytt så finns det några saker att tänka på som matte och husse. Hundar känner av stress och det kan ta ett tag innan de känner sig bekväm i sitt nya hem och områden, men det finns saker du kan göra för att underlätta för din hund. Bor du redan i staden kan du ta med dig hunden på promenader till ditt tilltänkta kvarter.

Kaninleksaker för alla kaniner
 • 02 Nov, 2021

Det är viktigt att kaniner får möjlighet att uträtta alla sina naturliga beteenden i deras boende för att de inte ska utveckla problembeteenden som gallerbitning. Kaniner är aktiva djur som behöver få utlopp för sin energi. Ett utmärkt sätt att aktivera kaninen är att ge den roliga leksaker. Kaninleksaker finns i en mängd olika utformningar och det finns något för alla kaniner. Leksaker som de flesta kaniner uppskattar är tunnlar av olika slag, hus att gå in i eller hoppa upp på och gnagleksaker.

Hundtillbehör för hundar i alla åldrar
 • 29 Sep, 2021

Din hund behöver flera tillbehör, både utanför och i hemmet. De flesta hundtillbehör är antingen till för att hunden skall känna sig hemma eller för att hunden skall kunna aktivera sig. En hund kräver regelbundna promenader utomhus för att få sin motion och även kunna genomföra sina behov. Därför är ett bra koppel viktigt. Andra tillbehör som är bra att ha är en avsedd sovplats och matplats. Hundar gillar att sova på hundbäddar och äta från skålar eller tallrikar och inte direkt på golvet.

Hund i bil
 • 22 Sep, 2021

När det gäller att ha en hund i bilen finns det vissa regler du måste ta hänsyn till annars kan du få böter. Vi börjar med ämnet att lämna kvar en hund i en stillastående bil. När det gäller temperaturer så får din hund inte vara ensam i en bil om bilens temperaturen är över +25°C eller under -5°C. Du får inte regelbundet lämna en hund i en bil men som max får en hund vara själv i tre timmar i bilen.

Nissan X-Trail 4Dogs
 • 27 Jun, 2021

Det är fantastiskt att det idag finns bilar som är speciellt anpassade för våra fyrfotade familjemedlemmar. Bilbranschen har insett att hundägarna är många och att våra husdjur också följer med på semester. Nissan X-Trail 4Dogs är en så kallad konceptbil för hundägare och perfekt för er som ofta tar med hunden på exempelvis utställningar. De har gjort bagageutrymmet extra stort och utrustat det med både dusch och en tork för pälsen.

Tävla i canicross
 • 16 Apr, 2021

Canicross är en tävlingsform där du springer med din hund. Det är tuffa banor som vanligtvis är några kilometer men det finns även långdistanslopp. Tävlingarna delas in tre klasser dam, herr samt amatör. I amatörklassen får alla delta och i ingen av tävlingsklasserna finns det krav på hundras. Däremot är det en krävande sport så att ta med en mops med andningssvårigheter är rent av djurplågeri samma sak så passar det inte valpar eller unghundar.

Veterinärer online
 • 11 Feb, 2021

En bransch som växer sig allt starkare är nätveterinärer. De har samma funktion som nätdoktorer för människor. Att allt fler väljer den här tjänsten är inte förvånande eftersom fiber stockholm har en otroligt förbättrad kapacitet i hastigheten samt att det är enklare än att ta sig till en mottagning. En veterinär online kan hjälpa till med många saker som att rekommendera dieter, avgöra om din hund behöver se en läkare samt svara på frågor från oroliga djurägare.

Hundar och agility
 • 13 Jun, 2019

Något som en del hundägare med mindre hundraser glömmer är att små hundar också behöver röra på sig. Ett tips är att börja träna agility med din hund, de små och medelstora raserna är extra lämpade för detta eftersom de ofta är piggare och smidigare. Agilityklubbar finns numera över hela landet.

Adoptera en hund
 • 26 Mar, 2019

Som privatperson kan man göra stor skillnad genom att adoptera en hund från ett hundhem. Idag finns det tusentals hundar som är omplacerade och utan ägare. Hunden kan ha blivit vanskött eller fått flytta från tidigare ägare på grund av svår allergi eller andra oförutsedda omständigheter. Det finns även möjlighet att adoptera en hund från utlandet. I Sverige finns ett par ideella organisationer som arbetar med att hitta nya hem åt herrelösa hundar från bland annat Rumänien.

Kostsamt att driva kennel
 • 19 Feb, 2019

Att driva en seriös kennel är inget för den som vill bli rik. Om ditt liv kretsar kring hundar och du vill arbeta med dem, jobba hårt och aldrig vara ledig är det däremot den perfekta sysselsättningen. Väldigt många driver sin kennel samtidigt som de har ett annat jobb eftersom det är svårt att försörja sig enbart på att driva en kennel. Om du ändå känner att du vill starta en är det första steget att registrera kennelnamnet hos SKK, Svenska Kennelklubben.

Om att para sin tik
 • 02 Jan, 2019

Det är inte obligatorisk att ha en kennel för att låta sin tik få valpar men från tredje kullen ska man ansöka om kennelnamn. Tiken får inte paras om den är yngre än 18 månader. Delta gärna i utställningar och meritera din tik innan den paras. För vissa raser gäller att föräldrarna ska ha genomgått hälsoundersökningar innan valparna kan registreras. Du bör ha en ekonomisk buffert innan du väljer att föda upp valpar.

Resa med hund
 • 22 Dec, 2018

Att leva som en digital nomad, fungerar det för hundägare? I dag är det många som väljer att resa utomlands för längre perioder. Går det att ta sin fyrbenta vän med sig? Det första du ska göra är att se till att din hund är vaccinerad och id-märkt enligt de regler som gäller för landet du ska till. Sedan ska ju hunden in i Sverige igen så där måste du ta reda på vad som gäller när du reser från det land du är.

Hundar och fyrverkerier
 • 08 Dec, 2018

Som bekant är inte alla djur så glada i fyrverkerier. Hundar kan vara mycket rädda för detta, så se till att aldrig lämna din hund ensam hemma då. Under nyår är det som värst, så om ni kan resa bort är det bra. Försök i annat fall att hålla hunden i ett och samma rum.

Hundar och choklad
 • 06 Dec, 2018

December månad innebär mycket gott. Choklad, godis, frukt och annat. Tänk på att våra fyrbenta vänner inte tål varken choklad eller vindruvor för att ta några exempel. De innehåller ämnen som är giftig för hundar och kan i värsta fall leda till döden. Misstänker du att din hund fått i dig något av detta så ska du omgående kontakta en veterinär för att rådgöra. Vanliga symptom för hundarna är illamående, magont samt att de skakar och dreglar.

Laga till egen hundmat
 • 12 Nov, 2018

Hundar har andra behov av näringsämnen än vad människor har. Därför är det inte att rekommendera att endast ge hunden matrester. Det går att ge den matrester ibland, vilket är utmärkt för att minska matsvinnet i hemmet, men du bör blanda upp den med mat som innehåller rätt mängd vitaminer, mineraler, protein och fett. Många veterinärer rekommenderar i det fallet att matresterna ska vara mindre än en fjärdedel av måltiden och resten ska vara torrfoder.

Valpmys i soffan
 • 19 Oct, 2018

Idag har jag bara legat hemma och slappat, jag skulle egentligen ge mig ut på stan för att fika med en kompis. Det finns ett jättemysigt hundfik som vi hade tänkt besöka men jag har blivit sjuk så vi får ta det en annan dag. Jag hostar och det kliar i halsen, jag antar att det är den tiden på året nu när alla blir sjuka. Jag hoppas verkligen att det går över fort.

Att semestra med hund
 • 21 Sep, 2018

Om man vill ta med sin hund på semesterresan begränsas ju alternativen en aning. Även om det är fullt tillåtet, och även ganska smidigt med de flesta raser och individer, att ta med sin hund på flyget så är det för många hundar ett stressmoment som kanske är helt onödigt. Speciellt om det handlar om en kort resa eller en weekend är det ibland lika bra att kika på närmre resmål.

Vardagslyx, vad är det?
 • 20 Aug, 2018

Vad är vardagslyx för dig? Jag undrar vad andra personer tycker är lyxigt och flärdfullt. Vi hade en middag här hemma i helgen och började prata om att unna sig saker och lyxa till vardagen. Det visade sig att vi hade väldigt olika åsikt om vad som var lyx! Vissa tyckte att det bara var riktigt dyra saker. Sådant som vanliga människor inte har råd med alls. Jag höll inte med, för mig kan det vara en massa olika saker.

Skydda telefonen på promenaden
 • 07 Jul, 2018

Våra fyrbenta vänner tar oss ut på promenad flera gånger om dagen. De flesta av oss vill stundtals ta upp vår telefon och fånga vår vän på bild för att föreviga stunden. Med en ivrig och glad hund är det lätt att en oväntad situation uppstår. Ett kraftigt ryck i kopplet eller en viftande svans kan av misstag göra att telefonen åker i backen och går i kras. Att ha ett starkt och tåligt mobilskal kan hindra en oväntad situation från att bli en onödig kostnad.